De meerwaarde van biologisch-dynamische landbouw
vrijdag 10 januari 2014 14:16

 1. De gangbare landbouw werkt natuurlijke processen tegen. De bodem degenereert daardoor: bruikbare stoffen worden de aarde ontnomen terwijl de natuur niet de kans krijgt zich te herstellen.
   
 2. De biologische landbouw kiest duidelijk om goed naar de natuur te kijken en de natuur niet tegen te werken.
  De ‘status quo’ van de aarde wordt door deze vorm van landbouw onderhouden.
   
 3. De biologisch-dynamische landbouw (BD-landbouw) let heel goed op wat de natuur als leermeester doet. De natuurlijke processen worden echter niet slechts onderhouden, maar extra gestimuleerd en verzorgd. Dat helpt de aarde verder.

 

eco bio demeter

 

Lees meer...
 
Icoonproject 2014 van Groen Dichterbij
dinsdag 10 december 2013 12:38
lotte Groen DichterbijBehalve dat 'onze' Lotte alle teksten voor ecoplaats.nl schrijft, werkt ze ook mee aan Urban Farming 035. Afgelopen weekend werden ze verkozen tot icoonproject 2014 van Groen Dichterbij.
Lees meer...
 
DE WET OP ECOCIDE
dinsdag 10 december 2013 11:15

Ecocide petitieEnd Ecocide in Europa is een grass-roots initiatief ter bescherming van eco-systemen. De aarde als geheel vormt een eco-systeem, waarbinnen kleinere en met elkaar in verbinding staande eco-systemen functioneren (zoals een bos,

Lees meer...
 
Leen spullen van mensen in je buurt
dinsdag 26 november 2013 11:12

Peerby is een klein bedrijfje met grote doelen. Wij geloven in "wij" en niet alleen maar "ik". Door mensen in contact te brengen en te laten delen proberen we een alternatief te bieden voor de wegwerpcultuur.

Lees meer...
 
Rammel eens met hout
zondag 13 oktober 2013 15:20

houten speelgoedEn dan is het zover: je baby is zo’n 3 maanden en zal voor het eerst gaan “spelen”. Vol trots heeft hij of zij een rammelaar vast en schudt deze met het grootste plezier heen en weer.

 

Hartstikke leuk om te zien natuurlijk maar wist je dat het ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van kinderen is? Een rammelaar stimuleert namelijk het gehoor, de tastzin, het zicht en het grijpreflex.

Lees meer...
 
Ook huisdieren gaan groen!
vrijdag 27 september 2013 13:51

6 tips om ook de pootafdruk van uw hond of kat te verkleinen

 

Duurzaam leven alleen voor mensen? Hier 6 tips om samen met uw huisdier groen te leven:

 

 1. Koop biologische huisdierproducten
  Synthetische middelen in huisdiershampoo zijn vaak zeer schadelijk voor het milieu en al helemaal voor de vacht en huid van uw dier. Ook zijn er mooie eco halsbanden en riemen te koop, speeltjes en ga zo maar door. Bij Eko-Pets kunt u eenvoudig milieubewust shoppen voor huisdieren.
Lees meer...
 
Hierbij mijn recept van het rabarbertaartje
vrijdag 31 mei 2013 19:04

Materiaal:

- Springvorm 22 cm;

- Mixer;

- Spatel;

- Beslagkom;

- Schilmesje.

 

Benodigdheden:

- 1/2 tot 1 kg biologische rabarber;

- 250 gr biologisch speltmeel;

- 1 eetl. bakpoeder (wijnsteenbakpoeder)

- 200 gr kokosnootolie;

- 2,5 dl ahornsiroop

- 1 biologisch ei;

- Kaneel;

- 1 goudrenet appel;

- 5 gedroogde abrikozen;

- 5 dadels.

* Mmmm, ook lekker met cashewnoten en pecannoten!

 

Lees meer...
 
Geef vader een wijnabonnement cadeau
vrijdag 24 mei 2013 14:53

Speciaal voor Ecoplaats-nieuwsbrieflezers:

Geef vader een wijnabonnement cadeau en ontvang zelf de leuke wijngids Le Grand Hamersma cadeau! Kijk voor meer informatie over het abonnement op: www.biowijnclub.nl/wijnabonnementen. Vermeld bij de bestelling dat je de wijngids wilt ontvangen.

Lees meer...
 
4e editie beurs ‘Ouders Natuurlijk’
vrijdag 10 mei 2013 15:59

Spelende kinderen ouders natuurlijk25 mei 2013 in Doorwerth (bij Arnhem)

 

‘Ouders Natuurlijk’ is een  beurs voor (aanstaande) gezinnen die interesse hebben in of affiniteit hebben met natuurlijk en bewust leven. Trefwoorden zijn: natuurlijk, samen, biologisch en duurzaam. Je kan er heerlijk duurzaam shoppen, je laten informeren en inspireren en dat alles in een rustig en ontspannen atmosfeer.

Kinderen kunnen er naar hartenlust binnen en buiten spelen en samen met hun ouders van alles beleven op het gebied van natuur, muziek en creatief bezig zijn.

 

We mogen 5 x 2 toegangskaartjes weggeven!

Stuur je e-mail aan info@ecoplaats als je hiervoor in aanmerking wil komen.

Lees meer...
 
Petitie Monsanto
zaterdag 13 april 2013 10:33

monsanto tomatenTEKEN DE PETITIE

Het is ongelooflijk, maar Monsanto en Co. zijn weer bezig. Deze op winst beluste biotechbedrijven hebben een manier gevonden om exclusieve controle te krijgen over de zaden van het leven – de bron van ons voedsel! Zij proberen octrooi te krijgen op variaties van onze dagelijkse groenten en fruit, zoals komkommer, broccoli en meloenen en dwingen telers om hen te betalen voor zaden en het risico te lopen om aangeklaagd te worden als ze dat niet doen.

Lees meer...
 
Is jouw paaseitje biologisch?
donderdag 21 maart 2013 13:21

Lees hier waaraan je een biologisch ei herkent.

Maiseieren, Omegaplus-eieren, Scharrel-eieren, Kakelgoud; de marketing creativiteit kent geen grenzen. Hoe kun je nu zeker weten dat je met een biologisch eitje te maken hebt?

Allereerst natuurlijk door het EKO-keurmerk op de verpakking. Het EKO-keurmerk geeft aan dat een product gecontroleerd biologisch is en bovendien afkomstig is van een bedrijf dat extra aandacht besteedt aan duurzaamheid. Vanaf 1 juli 2010 bestaat er een nieuw verplicht EU-logo voor gecertificeerde bio-producten. En in veel gevallen staan beide keurmerken gebroederlijk naast elkaar op de verpakking.

Lees meer...
 


Schrijf je in voor onze
nieuwsbrief en weet wat
er voordelig + oké is
...> aanmelden

 

Volg ons op...